BESKÄRNING OCH ANVÄNDNING AV SALVIA

Klippning av salvia
Salvia är en flerårig växt med gråaktiga blad. Örten dör inte ovan jord på vintern, utan bladen sitter kvar på plantan. Blomsterstigarna hårdnar dock mer för varje år. Därför är det en bra idé att klippa av en stor del av plantan efter blomningen, i slutet av juni. Salvia kommer då att bilda vackra nya blad och förbli kompakt.

Användning av förbrukade blommor
När du har klippt av blommorna kan du knyta ihop dem med ett gummiband. Låt salviabunten torka upp och ner på en välventilerad plats i hemmet. De torkade bladen kan sedan användas i såser och kötträtter. Var försiktig med dem, eftersom smaken av salvia är ganska dominerande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

HUR SKAPAR MAN AVSKILDHET I TRÄDGÅRDEN?

Grannarna kan vara mycket mysiga eller trevliga. Men ibland behöver du lite avskildhet i trädgården eller på balkongen. Låt dig…

HOPPA, PLANTERA ETT HOPP!

Humleanläggningen Humle (Humulus lupulus) är mest känd för sin användning i öl. Men det är också en mycket kraftig och…